Des Noots Chia Zaad

Chia Zaad 150 gr

Chia zaden werden al door de Azteken gegeten en zijn een bron van antioxidanten en omega-3 vetzuren die de veroudering vertragen, ontstekingen remmen, de bloedsuikerspiegel in balans brengen en het immuunsysteem versterken. 

Product voordelen 

  • Rijk aan vitamines (oa. vitamine A), mineralen (o.a. calcium, kalium, magnesium, zink, fosfor, mangaan en sodium), eiwitten, enzymen, koolhydraten, aminozuren, vezels en antioxidanten, die erg belangrijk zijn voor onder meer een gezonde stofwisseling en in staat zijn de schadelijke werking van vrije radicalen te neutraliseren, waarmee veroudering wordt tegen gegaan en de weerstand wordt versterkt.
  • Bevat een zeer hoge dosis omega-3 vetzuren, welke het immuunsysteem versterken, ontstekingen en kanker remmen, cholesterol en bloeddruk verlagen, hart- en vaatziekten helpen voorkomen en het risico op neurologische ziektes verminderen.
  • Remt de behoefte aan suikers en verhoogt de gevoeligheid voor insuline, waardoor het de bloedsuikerspiegel en hormoonhuishouding in balans brengt en kan bijdragen tot gewichtsverlies
  • De vele antioxidanten bevorderen een gezonde en soepele huid
  • Chiazaad vermindert hongergevoel, omdat het heel veel water absorbeert en een hoog gehalte aan voedingsvezels bevat. Hiermee wordt het opnemen van koolhydraten in de bloedbaan vertraagd
  • Geeft energie en verbetert het uithoudingsvermogen

Toepassing

Chia zaden kunnen door salades worden gemengd of door pindakaas, notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd. Daarnaast kunnen chiazaadjes worden toegevoegd aan smoothies, lassies en shakes. Indien chiazaad in water geweekt wordt (+/- 150 ml op 15 gram chiazaad) vormt het een gelachtige substantie die een ideale basis vormt voor oa. toetjes, hamburgers en koekjes. De gel kan ook gebruikt worden om thee te verdikken. 

Chia Zaad 150 gr
Voets Specialiteiten
Heidebloemstraat 6
5482 ZA SCHIJNDEL
T: +31 (0) 73 54 96 881
F: +31 (0) 73 54 94 659
info@voetsspecialiteiten.nl
BTW-nr: NL 822541075B01
KVK: 50086022
Kunnen wij u helpen?

Chat met ons!

Live support
Onze excuses, er is helaas geen medewerker aanwezig om u direct te helpen.