Molino Dallagiovanna

Molino Dallagiovanna is een familiebedrijf uit Italiƫ dat sinds 1832 bestaat. Van de oorspronkelijke steenmolen zijn ze nu uitgegroeid tot een bedrijf dat 50 verschillende soorten bloem produceert in 4 verschillende cilindermolens.

De kwaliteit van het tarwe is wat deze molen onder andere onderscheidt t.o.v. andere meelproducenten. Pierluigi Dallagiovanna gaat nog wekelijks naar de belangrijkste Italiaanse markten om de verschillende soorten graan te bekijken. Als gevolg van zijn opgedane vaardigheid in de afgelopen jaren verkrijgt de molen de beste Italiaanse en soms ook buitenlandse granen. 

Al het tarwe wat de molen binnenkomt wordt gecontroleerd door technici die analyses doen om de kwaliteit, sterkte, elasticiteit, weerstand en taaiheid van elk individueel meel te beoordelen. De samenstelling van de mengsel wordt onder toeziend oog van meester banketbakkers bestudeerd.

Een ander zeer belangrijk speerpunt van deze molen is dat Molino Dallagiovanna een van de weinige producenten is die het tarwe nog daadwerkelijk wast zoals het van oorsprong bedoeld is. De eerste reiniging wordt uitgevoerd door luchtblazers en zeven. Hierna wordt het graan ondergedompeld zodat het vochtgehalte de binnenkant van de korrels kan bereiken. 

Meel

Zoek in assortiment

Zoek  
Voets Specialiteiten
Heidebloemstraat 6
5482 ZA SCHIJNDEL
T: +31 (0) 73 54 96 881
F: +31 (0) 73 54 94 659
info@voetsspecialiteiten.nl
BTW-nr: NL 822541075B01
KVK: 50086022
Kunnen wij u helpen?

Chat met ons!

Live support
Onze excuses, er is helaas geen medewerker aanwezig om u direct te helpen.