Belfond - bruine rundsfond 240 ml
- Melk- en lactosevrij
- Noten- en pindavrij
- Natuurlijke ingrediënten
goede fond. Het is immers de basis van elke lekkere saus. Met deze fond heb je een perfecte basis voor een lekkere jagersaus!
Een lekkere, goed gekruide klassieker, glutenvrij en onze absolute collageen-kampioen!
Nodig:
1 potje Belfond (runds- of kalfsfond)
2 fijngesnipperde sjalotten
100 gr gerookte spekblokjes
150 ml rode wijn
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
250 gr champignons
Peper & zout
1 klontje boter
BEREIDING
1. Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg even later de spekblokjes toe.
2. Overgiet met de rode wijn en voeg een takje tijm en 2 blaadjes laurier toe. Laat inkoken.
3. Voeg de bruine rundsfond toe en laat de saus een tiental minuten verder pruttelen.
4. Snijd de champignons in kwartjes en bak even aan. Voeg ze vervolgens toe aan de saus. Kruid af met peper & zout.
5. Neem de pan van het vuur en monteer de saus door er een klontje boter onder te roeren.
Daarnaast staat deze beef bone broth bekend om zijn gezondheidsvoordelen:
- Rijk aan proteïnes, voedingsstoffen en vitamines, heel laag in vetgehalte
- Collageen: gunstige invloed op de elasticiteit en stevigheid van de huid & kan bijdragen tot het behoud van gezonde gewrichten!
- Heerlijk als basis voor een soep met groenten en balletjes, maar ook verrassend lekker om koud als ochtendshot te drinken.
Artikelnummer: 9673
EAN: 5425036830011
Inhoud: 240 ml
Inhoud doos: 6 stuks