We zijn de producten aan het verzamelen...

Quinta de Jugais - dry-cured Iberian salsichon 250 gram

Het vlees voor deze Pata Negra soorten komt van Ibérico varkens die minstens 50% raszuiver zijn, vrij kunnen bewegen en zich alleen voeden met eikels die daar van de bomen vallen. 
Iberian Salsichon is onderscheidend door goudkleurige tot roze vet, met een zachte consistentie. De smaak is zacht, delicaat en licht zoet en verrassend door de het vet dat smelt in de mond.

De smaak van het vlees is onder andere te danken aan de geografische ligging van het Iberisch Schiereiland: het klimaat heeft een grote invloed op de smaak van de ham. Ook de voeding en het scharrelgehalte van het varken hebben invloed op de kwaliteit van het vlees. Zo worden
de Ibérico varkens allemaal op een natuurlijke wijze aan het eten en bewegen gebracht. Ze eten vooral gras, in de herfst eten de varkens voornamelijk eikels die van de bomen vallen. Dat verklaart de nootachtige toon in het vlees. De zachte kwaliteit is te danken aan het bewegen van
de dieren. Na de slachting van de dieren heeft de ham drie jaar nodig om te rijpen. Dan wordt het vlees zorgvuldig behandeld en verwend door professionals.

Artikelnummer: 9868

EAN: 5604390200009

Inhoud: 250 gram

Inhoud doos: 10 stuks