We zijn de producten aan het verzamelen...

Neolea

Neolea biedt een lijn hoogwaardige producten afkomstig uit de Kalamáta regio in Griekenland.

Olijfolie
Neolea wil op geen enkel vlak afbreuk doen aan de kwaliteit van hun olie. De olijfolie van Neolea is 100% puur. Hij is koud geperst uit de Koroneiki-olijf: een kleine, nootachtige olijf die van nature voorkomt in Griekenland. De persing verloopt onder gecontroleerde omstandigheden zodat de vijanden van olijfolie – licht, zuurstof en temperatuur – geen invloed hebben op de kwaliteit. Daarmee behoudt de olijfolie zoveel mogelijk van zijn voedingswaarde en smaak.Na het persen gaat de olijfolie in een speciale tank van Neolea waar zich geen zuurstof bevindt en er zodoende gedurende het jaar nauwelijks kwaliteitsverlies is. Deze extra vergine olijfolie heeft een breed smaakpalet: groene tomaat, vers gemaaid gras en zelfs banaan zijn te proeven. Kruidig met een tintje groene appel. Een heerlijke, extra vergine olijfolie die past in het mediterrane eetpatroon van de échte levensgenieter.

Mousserende kwaliteitswijn
Daarnaast hebben ze twee flessen bubbels. De fijne bubbel ontstaat door de tweede gisting in de fles. Na een minimale rijping van 15 maanden op de droesem wordt elke fles ongeveer 90-120 keer met de hand gedraaid. Naast het creëren van een fijne, eeuwigdurende bubbel zorgt het champenoise proces voor de heerlijke brioche smaak.

Zout
Zout is het enige ingrediënt dat in alle culturen over de hele wereld wordt gebruikt en het is het enige dat de smaak meer beïnvloedt dan elk ander. Het met de hand geoogste zeezout komt uit de Griekse Egeïsche zee. Het oogsten direct van de rotsen houdt het zout zuiver en voegt voedende mineralen toe.

Neolea