Le Bontà Di Nonna Pippina - Pasta Alla Boscaiola
Maak een heerlijke pasta met de fettuccine Di Nonna Pippina. Zie onderstaand recept voor inspiratie!
De eerste stap bij het maken van een succesvol recept is om te profiteren van seizoensgebonden ingrediënten. Paddenstoelen zijn een van de belangrijkste elementen om typische herfstrecepten te bereiden. Ze zijn veelzijdig en u kunt er veel verschillende gerechten mee bereiden.
Deze pasta alla boscaiola is een smakelijk gerecht dat eekhoorntjesbrood tot een van de hoofdrolspelers van het gerecht maakt. De pasta is een gerecht op basis van verse eierpasta met daarop een rijke, bevredigende en evenwichtige saus.
Ingrediënten voor 6 personen
- 350 gram fettuccine van Di Nonna Pippina
- 50 gram pastakruiden boscaiola van Di Nonna Pippina.
- 500 gram eekhoorntjesbrood van Plantin
- 300 gram Pomodori pelati (gepelde tomaten) van Di Nonna Pippina
- 100 gram pancetta
- 30 gram zwarte olijven
- 1 ui
- 1 bosje peterselie
- Extra vergine olijfolie
- Zout en peper
Bereiding (40 minuten)
Laat de pastakruiden boscaiola van Di Nonna Pippina wellen in lauwwarm water.
Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak het vervolgens in een pan met een antiaanbaklaag, giet hem af van het kookvocht en zet apart.
Snijd de champignons in plakjes. Schil daarna de ui en hak deze fijn, bak deze in een pan met 4-5 eetlepels olie. Voeg vervolgens de champignons toe en breng op smaak met zout. Bak zachtjes gedurende 5 minuten.
Snijd de gepelde tomaat in stukjes en voeg deze samen met de ontpitte olijven de pancetta en de gewelde pastakruiden toe. Laat vervolgens voor 20 minuten in een afgedekte pan sudderen. Schil, was en hak de peterselie. Kook de pasta in kokend gezouten water, giet hem beetgaar af en voeg de pasta vervolgens bij de saus.
Voeg tot slot een handvol peterselie toe en peper naar smaak. Roer en serveer je pasta alla boscaiola.
Genieten maar!