Banoffee taart met Cretan Mythos witte druivenmelasse
De witte druivenmelasse van Cretan Mythos is ontzettend veelzijdig en heerlijk in deze banoffee taartjes!
Ingrediënten voor 4 kleine taartjes (diameter 10 cm)
Voor de taart
- 160 gram havervlokken (De Halm)
- 80 gram walnoten
- 60 gram kokosolie (Nutridia)
- 45 gram witte druivenmelasse van Cretan Nectar
- Snufje kaneel
Voor de karamel
- 50 gram kokosolie
- 75 ml maple syrup (Maple House)
- 2 el notenpasta (VanMax Pindakaas cashew)
- Vanille extract naar smaak
Voor de topping
- 2 bananen
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 1 tl witte druivenmelasse van Cretan Nectar
Bereiding
Voor de taart
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot dat de ingrediënten vermalen zijn.
3. Doe het mengsel vervolgens in siliconen taartvormpjes (als je geen siliconen hebt, gebruik dan bakpapier of smeer de vorm in met boter). Druk het deeg goed aan, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas.
4. Schuif de bodem in het midden van de oven en bak ze 10 minuten.
5. Laat de taartjes afkoelen nadat je ze uit de oven gehaald hebt.
Voor de karamel
6. Smelt de kokosolie en maple syrup 30-60 seconden in de magnetron.
7. Roer de amandelpasta met een garde door de gesmolten olie tot alles helemaal gemengd is.
Voor de topping
8. Smeer een laag karamel op de taartbodem.
9. Snijd de bananen in plakjes en giet er een paar druppels citroen over zodat ze niet verkleuren.
10. Verdeel de bananen in een cirkel over de karamel.
11. Doe de kokosmelk samen met een theelepel witte druivenmelasse in een kom en klop deze luchtig.
12. Top de taartjes af met de slagroom en geniet ervan!