Belfond - Wildsoep met paddenstoelen
Maak heerlijke soep met de Wildfond van Belfond. Zie onderstaand recept voor inspiratie!
Ingrediënten voor 4 personen
- 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood van Plantin
- 2 potten wildfond (400 ml) van Belfond
- 200 gram vleesrestjes van haas, konijn of eend
- 25 gram kleine spekblokjes
- 3 eetlepels droge sherry
- 100 ml slagroom
- Zout en peper
Bereiding (45 minuten)
Spoel het eekhoorntjesbrood af met heet water en laat ze vervolgens 25 minuten weken in heet water. Haal het eekhoorntjesbrood uit het vocht, giet het vocht door een koffiefilter en laat dit tot gebruik staan. Snijd het eekhoorntjesbrood in reepjes.
Giet de fond in de pan, voeg vervolgens 400 ml water en het weekvocht van eekhoorntjesbrood toe. Breng de bouillon aan de kook. Braadt het vlees en de spekblokjes gaar. Voeg het vlees, de spekblokjes en het eekhoorntjesbrood toe aan de bouillon en laat de soep 10 minuten op laar vuur trekken. Roer de sherry erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over vier borden en schep op elk bord een lepel slagroom.
Genieten maar!