Carpaccio van rode biet, geitenkaas en zeewier
Vegetarische carpaccio variant van rode biet, geitenkaas, zeewier en zeezout van Zeeuwsche Zoute. De zoete smaak van de rode bieten en geitenkaas steken mooi af tegen het pure zeezout en de zuurzoete dressing. Een feestje om te maken én te eten!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 bieten (200 g)
- 2 el citroensap
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl honing
- een snuf Zeeuwsche Zoute
- peper
- paar handjes zeewier
- 1 el fijngehakte peterselie
- 60 g geitenkaas
- 2 el grof gehakte noten
- slablaadjes
- azijn
Bereiding:
Was en schil de bieten, snijd daarna dunne gelijkmatige plakken met een kaasschaaf, en kook ze 5 à 10 minuten in water tot ze zacht zijn. Voeg na het afgieten een scheutje azijn toe (voor de kleur). Laat dit uitlekken in een zeef of vergiet.
Maak een dressing van de citroensap, olijfolie, honing, Zeeuwsche Zoute en peper en schenk dit over de bietjes, laat ze in de dressing afkoelen. Was ondertussen het zeewier. Dep deze droog met keukenpapier. Spreid het wier uit op bakplaat en rooster het in de oven op 120°C voor 20 à 30 minuten (afhankelijk van het soort).
Was de slablaadjes en droog deze in een slacentrifuge. Was de peterselie en hak het fijn. De noten kun je eventueel roosteren en daarna fijnhakken.
Leg de sla in het midden en leg de bietjes in een cirkel op het bordje rond de sla. Schenk eventueel de rest van de dressing over de bietjes. Bestrooi de bietjes met de fijngemaakte zeewier en peterselie. Leg stukjes geitenkaas over de bietjes heen. Strooi de noten erover. Bestrooi alles met nog met wat grof zeezout en peper en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.