We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Colavita Gegrilde bloemkool met hummus & walnotensalsa

Ingrediënten

Voor de hummus:

  • 2 blikken kikkererwten
  • 5 eetlepels Colavita Extra Vergine Olijfolie
  • Tahini
  • Citroensap van een hele citroen
  • Zout

Voor de Salsa:

  • 75 gram walnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels Colavita Citroen Extra Vergine Olijfolie
  • 3 el peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel Pesto
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel citroenschil, fijn geraspt
  • Zout
  • 100gram granaatappelpitjes voor garnering

Voor de gegrilde bloemkool en wortelen:

  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 4 grote wortelen, in stukjes van gelijke grootte gesneden
  • Zout
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels Colavita Extra Vergine Olijfolie

 

Recept

Maak de Salsa:

Meng de Colavita olijfolie, Colavita azijn walnoten, chili, peterselie, Colavita pesto en citroenschil. Breng vervolgens op smaak met zout.

Deze kun je één dag van tevoren worden maken. Dek af met plastic, druk direct op het oppervlak en zet in de koelkast. Laat even op kamertemperatuur komen voor gebruik.

Maak de hummus:

Doe alle ingrediënten voor de hummus in de kom van een keukenmachine of blender en pureer. Breng indien nodig op smaak. Hummus is in de koelkast tot een week houdbaar.

Bereid de groenten:

  1. Verwarm de oven op 220 °C.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool (laat de malse binnenbladeren zitten). Snijd de overgebleven bloemkool in roosjes van gelijke grootte - niet groter dan 4 cm.
  3. Snijd de wortelen in stukjes van gelijke grootte.
  4. Bekleed een bakplaat (of twee… je hebt veel groenten) met bakpapier.
  5. Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel ze met Colavita olijfolie en vers citroensap. Masseer het in de groenten en bestrooi met zout.
  6. Bak tot ze zacht en knapperig zijn, ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven.
  7. Leg twee eetlepels van de hummus op elk bord. Strijk glad tot een schijf. Leg een flinke schep van de geroosterde bloemkool en wortels op de hummus. Werk de bloemkool af met de salsa en granaatappelpitjes en serveer.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.