Ernesto - Crostini met eendenborst
Ingrediënten
- Dun gesneden stokbrood wit of Raincoast crisps
- Eendenborst (mag gerookt)
- Rucola
- Granaatappelpitjes
- Eetbare bloemen
- Oude kaas
- Vijgen
- Ernesto Portstroop
Bereiding
Crostini’s
Je kunt de crostini’s zelf maken. Je neemt een stokbrood, wat je nog moet afbakken, snijdt die in mooie sneetjes van 1 cm, legt ze op het rooster van je oven, besprenkelt ze met wat olijfolie, je verwarmt je oven op 200 graden, schuift het rooster erin als de oven op temperatuur is, en bakt de broodjes ongeveer 15 minuten. Daarna kun je ze laten afkoelen.
De Raincoast Crisps van Lesley Stowe zijn ook erg lekker in combinatie met de eendenborst en oude kaas.
Eendenborst
De huid van de eendenborst met mesje insnijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan de eendenborst met velkant in pan leggen en ca. 4 minuten bakken. Keren en andere kant ca. 3 minuten bakken. Daarna in een lage ovenschaal leggen en in de oven op 175C nog ca. 8 minuten van binnen rosé laten worden.
Opdienen
Neem een crostini deze beleg je een plak oude kaas, wat granaatappelpitten en vijgen, hierop leg je een dunne plak eendenborst en drapeer hier Ernesto Portstroop over.
Leg er nog een crositini op en beleg deze met rucola. De rucola kun je marineren met een beetje olijfolie en zwarte peper.
Hierop leg je weer een dunne plak eendenborst en een plak oude kaas. Drapeer hier weer wat portstroop overheen.
Leg hier nog een crostini bovenop.
Zo werk je in de hoogte en zorgt dat er voor dat het er nog leuker uitziet. Garneer zoals op de foto het gerecht met eetbare bloemen en drapeer extra portstroop op het bord.