We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

De lekkerste tomatensaus maak je met Di Nonna Pippina

Tomatensaus is een belangrijke en goddelijke uitvinding door de combinatie van drie factoren: makkelijk en snel te maken, multi-inzetbaar en variabel, en overheerlijk! 
Tomatensaus maak je met ingeblikte tomaten, niet met verse. Verse zijn meestal niet rijp en zoet genoeg, dat weet elke Italiaan, tenzij je zelf in het zuiden woont en ze in augustus inmaakt.

Maar er is blik en er is blik. De kwaliteit hiervan merk je zeker terug in de tomatensaus.
Ondernemers die de culinaire trots voorbij zijn, stoppen onrijpe troep in B-merk blikken. In Campanië echter, de streek rond Napels, worden de mooiste saustomaten van de wereld, de variëteit San Marzano, sinds 1996 ingeblikt met een echte D.O.P., een beschermde herkomstbenaming van de E.U. Deze zijn overheerlijk, maar erg prijzig en niet in Nederland verkrijgbaar. Van de supermarktblikken is Heinz dan het beste alternatief, rijp en zoet. Maar het kan nog beter.

Delicatessenwinkels verkopen verrukkelijke tomaten van het merk Le Bontà di Nonna Pippina. Hoe maak je hier zelf de allerbeste tomatensaus mee?

Benodigdheden

  • 1 blik gepelde tomaten van Di Nonna Pippina
  • scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook, geplet,
  • suiker
  •  zout

Bereiding:

Snijd de tomaten in het blik met een scherp mes grof in stukken of doe ze in de beker van de staafmixer en pureer heel kort. Bak de knoflook in een scheutje olijfolie tot hij kleurt. Voeg de tomaten toe, het zout en een afgestreken theelepel suiker.

Als het vuur nu uitdraait heb je een meer vloeibare saus, die lekker is bij pasta, vlees, vis en meer.

Laat je de saus nog even 10 à 15 minuten doorpruttelen tot hij bijna zo dik is als appelmoes. Dan heb je een klassieke tomatensaus.

Variaties: gehakt chilipepertje toevoegen, een hand vers basilicumblad, of wat oregano.

Buona cena!

(Eet smakelijk!)

Gebruikte producten in dit recept

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.