We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

De verschillen tussen de stroop van Lyle’s

In ons assortiment hebben we twee verschillende stropen van Lyle's: Black Treacle en de Golden Syrup. Bijde zijn bijproducten (sucrose, fructose en glucose) die ontstaan bij het maken van rietsuiker. Maar wist u dat deze stropen erg verschillen in smaak? Black Treacle biedt een rijke, kenmerkende smaak met een licht bittere toets. Gouden stroop daarentegen is zoeter, lichter van kleur en heeft een gekarameliseerde, boterachtige smaak. Met beide stropen hebben we een recept voor u.

Lyle's zoete aardappel en halloumi spiesjes (8-10 personen)

Benodigdheden:

  • 2 tl Lyle's Black Treacle
  • 1 limoen
  • ½ tl chilivolkken
  • 4 zoete aardappels geschild en in stukken
  • 2 rode paprika's in stukken
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de stukjes zoete aardappel in een ovenschaal met olijfolie en meng goed. Rooster ze 15-20 minuten, draai ze halverwege om, tot ze net gaar zijn. Laat een paar minuten afkoelen.

Terwijl de zoete aardappels afkoelen, maak de glazuur door de Lyle's Black Treacle te mengen met het limoenrasp en -sap, olijfolie en chilivlokken. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Rijg de stukjes zoete aardappel aan de spiesjes samen met de halloumi en paprika.

Verwarm de barbecue of grill voor. Bestrijk de spiesjes met het glazuur en grill ze 4-5 minuten tot de halloumi en paprika licht gerosterd zijn. Voeg tijdens het bakken evenuteel nog wat glazuur toe.

 

Golden pindakaas ijs

Benodigdheden:

  • 120 ml Lyle's Golden Syrup
  • 4 grote eidooiers
  • 500 ml slagroom
  • 20 g chruncy pindakaas
  • 1 tl vanille extract 

Bereiding:

Doe de eidooiers in een grote kom en klop ze met een mixer of een garde tot ze licht en luchtig zijn. Voeg Lyle's Gouden Stroop toe en klop door de eidooiers heen. Giet de slagroom erbij en mix alles goed door elkaar.

Breng een middelgrote steelpan met water op middelhoog vuur aan de kook. Plaats de kom met het eierdooiermengsel op de steelpan, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Blijf het mengsel 5-10 minuten kloppen tot het een schuimig en bubbelende textuur heeft. Het mengsel is klaar als het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Haal van het vuur en laat het iets afkoelen.

Roer de gesmolten pindakaas door het eierdooiermengsel, gevolgd door het vanille-extract en klop goed door elkaar. Giet het mengsel in een vriesbestendige container, tik er een paar keer tegenaan om luchtbellen te verwijderen. Laat het volledig afkoelen, bedek het bovenste deel met vershoudfolie en zet het minimaal 6 uur of een nacht in de vriezer.

Haal het ijs ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer, schep op en geniet ervan!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.