Ernesto - Gegaard buikspek met Portstroop
Zacht gegaard buikspek (met zwoerd), komkommer taugé salade
Wil je een heerlijk gerecht op tafel zetten met kerst? Dat kan niet zonder Ernesto Portstroop. Zo maak je dit buikspek gerecht helemaal af!
Bereiding (4,5 uur)
Leg de buikspek op de zwoerd kant in een steelpan (koekenpan), vul dit met water en azijn tot net boven de zwoerdrand. Kook dit kort, een minuut of 4 is voldoende. Snijd daarna in de zwoerd een de vorm van een ruit en strooi zout in het ruiten patroon.
Gaar de buikspek 4,5 uur tussen 140 en 150 graden. Als de buikspek klaar is kun je de zwoerdrand verwijderen.
Laat de buikspek afkoelen en snijd het daarna in formaat naar wens. Na afkoelen marineer de stukjes buikspek in een mengsel van kerrie, witte peper, knoflook poeder en zout. Daarna bak je de buikspek kort aan in olie. Na het bakken marineer je de buikspek met Ernesto Portstroop.
Smakelijk eten!