Recepten
Gegrild zeeuwspek van de BBQ met knolselderij puree en Big Sam’s mango curry sauce
INGREDIËNTEN
- 600 gram Zeeuwspek (aan één stuk)
- ½ knolselderij
- 1 fles Big Sam’s Mango Curry Sauce
- 50 gram roomboter
- 1½ dl melk
- 1 dl room
- 2dl wijnazijn
- 100 gram suiker
- 1 blaadje laurier
- 5 gram korianderzaad
- Bieslook
- Peper & zout
BEREIDING
- Maak de knolselderij schoon. En snijd er 2 plakken á 1 cm vanaf en leg apart. De rest van de knolselderij in grove stukken snijden.
- Doe de stukken knolselderij in een pan en voeg de boter, melk, room en beetje peper en zout toe. Laat de knolselderij goed gaar stoven.
- Steek de plakken knolselderij uit met een klein rond stekertje (bij gebrek aan een stekerdoos, gelijkmatig in vierkante stukjes snijden).
- Doe in een steelpan de azijn, suiker, laurier, korianderzaad en knolselderij rondjes en breng aan de kook. Daarna gelijk van het vuur halen en laat de knolselderij in het vocht afkoelen.
- Pureer de knolselderij stukjes met room en melk glad en doe door een fijne zeef.
- Grill nu de spek op de barbecue en snijd in 4 gelijkmatige stukken.
- Pak 4 (voorverwarmde) borden.
- Doe een lepel warme knolselderij puree op het bord en leg daarnaast een stuk Zeeuwspek. Leg een paar knolselderij rondjes op en rond het Zeeuwspek. Leg hier een daar een beetje Mango Curry Sauce en maak het gerecht af met een paar sprietjes bieslook.
EET SMAKELIJK!