Gegrilde BBQ Kiphapjes met Fox Italia Blue Corn Chips Crust
Gegrilde BBQ Kiphapjes met Blue Corn Chips Crust
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 100 g tortilla blue corn chips (verkruimeld)
- 2 el BBQ-saus
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 1 ei
- 2 el bloem
- Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze:
Voorbereiden
Snijd de kipfilets in hapklare stukken.
Meng de verkruimelde blue corn chips met paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en peper.
Klop het ei los in een kommetje en zet de bloem in een apart schaaltje.
Paneren
Haal elk stukje kip eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het blue corn chips-mengsel. Druk goed aan zodat de korst blijft plakken.
BBQ’en
Verhit de barbecue en gebruik een grillplaat of een rooster met aluminiumfolie.
Leg de kipstukjes erop en grill ze 12-15 minuten, draai regelmatig om en bestrijk halverwege met BBQ-saus voor extra smaak.
Serveren:
Serveer de krokante kiphapjes met een frisse yoghurtdip of extra BBQ-saus. Eet smakelijk!