Gegrilde kipspiesjes met Wajos chakalaka dip
Dit recept voor gegrilde kipspiesjes met een marinade gemaakt van chakalaka dip is perfect voor de zomer.
Ingrediënten
- een halve citroen
- 2 theelepels water
- 90 gr roomkaas
- 2,5 el Wajos chakalaka dip
- 250 gr kipfilet
- 1 tl Wajos mango crema
- 2 barbecuespiesen
Bereiding
Pers eerst het citroensap uit, meng dit met water en de chakalaka dip Laat dit even staan en meng het vervolgens met de helft van de roomkaas.
Snijd vervolgens de kipfilet in stukjes, meng met de marinade en laat 2-3 uur marineren.
Rijg daarna de kipfilet blokes aan de barbecuespiesjes en grill deze 5 minuten aan elke kant, totdat de kip gaar is.
Meng vervolgens de overgebleven roomkaas met de mango crema en 1 eetlepel chakalaka dip (laat dit van tevoren kort trekken in wat lauw water) en serveer dit samen met de gegrilde kipspiesjes.
Tip: Serveer een zomerse salade met mango en Manchego als bijgerecht.
Eet smakelijk!