We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Gegrilde procureur met venkel, portstroop & citroen

Ingrediënten procureur

  •  800 gram procureur/varkensnek
  • 3 stuks sjalotjes
  • 1 venkel
  • 1 gele of groene courgette
  • Tuinkers
  • 4-5 el Ernesto Portstroop rode variant (wit kan ook)

Ingrediënten knoflook kruiden & citroen rub

  • 5 gram verse tijm
  • 1 biologische citroen zeste
  • 20 gram knoflookpoeder
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram paprikapoeder
  • 10 gram grof zeezout
  • 5 gram chili flakes
  • 5 gram grove zwarte peper

Bereiding

Haal de procureur één uur van te voren uit de koelkast en maak eerst de knoflook rub. Pak een weckpot en doe hier alle kruiden, specerijen en zeste van één citroen in. Roer alles door elkaar. Je hebt nu natuurlijk veel te veel rub, maar die kan je de gehele zomer nog gebruiken. Zorg ervoor dat je het goed afsluit in een weckpot.

Verwarm nu de Big Green Egg naar ongeveer 190 graden en leg gelijk ook de houtsnippers er op en als de meeste rook weg is zet je de conveggtor er op.

Pak de procureur en (optie: lak eerst het vlees met de portstroop) bedek rijkelijk met de zelfgemaakte rub. Snijd de sjalotjes in de lengte doormidden en laat het schilletje eraan. Prik ze in de procureur. De smaak van de sjalotjes trekt er langzaam in.

Leg de procureur op het rooster en prik een vlees thermometer in het vlees tot ongeveer het midden. Stel de kerntemperatuur in op 72 graden. Dit zal ongeveer 1,5 uur duren. Tip: Doe de deksel van de Big Green Egg dicht. Je kan de Thermapen gebruiken om de temperatuur van het gehele stuk vlees te meten. Leg de laatste paar minuten een gehalveerde citroen met de platte kant op het rooster.

Na 1,5 uur haal je het vlees van de barbecue af en laat je het even 15 minuten rusten.

Snijd ondertussen de venkel en courgette verticaal in dunne plakken van ongeveer 1/2 cm. Pak een kwastje en smeer ze aan beiden kanten in met de portstroop. Grill de groenten kort aan beiden kanten totdat ze beetgaar zijn.

Snijd van de procureur dan dunne plakken van en serveer bijvoorbeeld met wat gegrilde groenten. Knijp de gegrilde citroen uit over het vlees voor extra veel smaak!

Serveer de gegrilde groenten samen met het vlees en druppel er nog wat van de portstoop overheen. Naar smaak nog wat verse tuinkers en zout vlokken.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.