Gerookte makreel salade met Sherrystroop
Ingrediënten
- 4 gerookte makreelfilets
- 2 courgettes of 300 gr courgettini
- 24 cherrytomaatjes
- 6 el Sherrystroop
- 3 el limoensap
- 300 ml olijfolie
- 5 gr verse rozemarijn
- 5 gr salie
- 50 gr geroosterde hazelnoot
Bereiding
Snijd alle cherrytomaatjes in met een kruisje. Vul een pan met olijfolie, de salie en de rozemarijn. Voeg hier de tomaatjes aan toe: zorg dat deze geheel onder de olie staan. Laat dit minstens 30 minuten marineren.
Zet de tomaten op laag vuur; zorg dat de temperatuur niet boven de 80 graden komt. Laat de tomaatjes minimaal 20 minuten op het vuur staan.
Rasp de courgette met een spiraalsnijder tot courgettini. Je kunt het jezelf natuurlijk ook extra makkelijk maken door kant en klare courgettini te kopen. Meng de courgette met het limoensap en met 3 eetlepels Sherrystroop.
Lak vervolgens de gerookte makreel af met de rest van de Sherrystroop. Hak de geroosterde hazelnoten fijn. Haal de cherrytomaatjes vast met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken.
Drapeer de courgetini op het bord en leg hier overheen de cherrytomaatjes. Leg de gelakte makreel bovenop en strooi de hazelnoot crumble als laatste over het gerecht heen.
Eet smakelijk!
Tip: serveer met brood.