Giuliano Tartufi - Aardappel truffelsoep

Maak heerlijke soep met de truffels van Giuliano Tartufi. Zie onderstaand recept voor inspiratie!
Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gram aardappelen (kruimig)
- 800 ml water
- 1 bouillonblokje (groente of kip)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote uit (gesnipperd)
- 1 theelepel tijm
- 200 ml kookroom
- 3 eetlepels truffelolie van Giuliano Tartufi
- Zout en peper
- Truffelschijfjes van Giuliano Tartufi
Bereiding (40 minuten)
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie. Voeg de aardappels in stukken toe. Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje, voeg vervolgens het water toe en breng aan de kook.
Los het bouillonblokje erin op. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn. Pureer ze fijn met een staafmixer. Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer erdoor.
Proef of de soep nog peper of zout kan gebruiken. Serveer de soep vervolgens in borden of kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, een takje tijm en druppel er eventueel nog wat extra truffelolie in. Leg tot slot nog wat verse truffelschijfjes overheen om de soep af te maken.
Genieten maar!