Heerlijke caprese salade met Aalshof Pasta
Inspiratie nodig voor een heerlijke voorjaarssalade?
Deze pasta staat in een kwartier op tafel en zal door iedereen geliefd worden. Ook goed te combineren bij een BBQ met wat vlees.
Wat heb je nodig:
- Aalshof pasta rondo's
- Verse basilicum takjes
- Mozzarella bolletjes
- Rivolo tomaatjes
- Olijfolie
- Groene pesto
Hoe maak je het:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de pakking en laat vervolgens even afkoelen.
- Snijd de tomaatjes en de mozzarella bolletjes doormidden en knip of snijd de takjes basilicum klein.
- Meng een scheut olijfolie met een paar theelepels groene pesto.
- Meng dit alles door elkaar en je hebt een frisse salade op tafel staan.
Doordat de pasta van verse scharreleieren is gemaakt heb je per persoon minder pasta nodig. De pasta verzadigd meer dan andere pasta en is daardoor super vol van smaak.
Ook kan je deze pasta al eerder koken en wordt het niet plakkerig of hard als je het even hebt staan. Ideaal dus als je de BBQ al eerder wil voorbereiden! Bewaar dan nog even de dressing van olijfolie en pesto en voeg deze op het laatste moment nog toe.