Heerlijke pasta busiate
Deze Toscaanse busiate pasta is een lange, spiraalvormige pasta die typisch is voor de regio Trapani op Sicilië. De opgerolde vorm ontleent zijn naam aan het Siciliaanse woord voor een lokaal mediterraan gras, Busa, waar het deeg traditioneel omheen werd gewikkeld. Busiate is perfect om met verschillende sauzen omdat hij niet plakkerig of zompig wordt.
Het is een aanrader om de pastaspecialiteiten van Morelli te proeven met zeer eenvoudige recepten; kook de pasta in ruim gezouten water "al dente", giet af, voeg een simpele saus extra vergine olijfolie toe en je favoriete kaas.
Bereiding met zelfgemaakte pesto
Was de bleekselderij goed en verwijder de te harde delen. Snijd de groente in niet al te grote stukken en doe ze in een blender. Voeg de amandelen, een snufje zout en olijfolie langzaam toe, terwijl je mixt, tot het een gladdeconsistentie heeft. Voeg zo nodig een beetje water toe.
Kook de pasta, giet deze af en meng met de zelfgemaakte pesto.
Eet smakelijk!