Heerlijke semifreddo met Barú
Semifreddo is een heerlijk dessert met zomerse dagen!
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 300 g slagroom
- 200 g yoghurt (volvet of Grieks)
- 50 g Swirly Hot Chocolate Powder
- 75 g Mini Mallows + extra voor topping
- Chocolade marshmallows voor topping
Bereiding
Doe de slagroom en 50 gram suiker in een grote, schone kom. Klop tot een gladde, dikke massa.
Scheid vervolgens het eigeel van het eiwit. Voeg het eigeel en 50 gram suiker toe aan een andere kom. Klop tot het glad is, zodat er een wit/geel mengsel overblijft.
Doe de eiwitten in een andere kom en klop ze stijf. Voeg het slagroommengsel, de yoghurt en het chocoladepoeder toe aan het witgele eimengsel. Spatel het mengsel door elkaar.
Voeg nu het eiwitmengsel toe en spatel het mengsel voorzichtig door elkaar. Spatel vervolgens de mini mallows er doorheen.
Bekleed de taartvorm met plasticfolie. Doe het mengsel in de cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Zet in de diepvries tot het volledig bevroren is (minstens 8 uur, het liefst een hele nacht) .
Haal na 8 uur de semifreddo uit de cakevorm en versier naar wens voor je opdient. Bijvoorbeeld door de chocolade marshmallows voorzichtig in kleinere stukjes te hakken en die bovenop de semifreddo te serveren. Voeg wat ook nog extra mini mallows toe.
En eet smakelijk!