We zijn de producten aan het verzamelen...

Het verhaal achter English Tea Shop

English Tea Shop is een mooi en bijzonder bedrijf en theemerk met een mooi, authentiek en echt verhaal. Het Sri-Lankaanse English Tea Shop gaat met haar sociale en duurzame bedrijfsvoering en activiteiten namelijk veel verder dan alleen het produceren van heerlijke, biologische en kwalitatieve theevarianten en theecadeau’s.

Zij werken hierbij nauw samen met hun leveranciers, medewerkers en klanten om alle belanghebbenden mee te laten profiteren van een gezamenlijk succes. Zij noemen dit ‘Prajava’, het onderdeel zijn van een transparante (thee)community.

Een voorbeeld hiervan is hun Welzijnsprogramma waarmee ze middels een maandelijkse toelage bijdragen aan de voeding, opleiding en gezondheid van de kinderen op de theeplantages. Daarnaast ondersteunen ze de medewerkers op deze plantages met kennis, opleiding en training. ​​​​​​

Verder helpen ze kleinere biologische theeboeren bij de ontwikkeling van hun bedrijf en stimuleren ze de biodiversiteit op deze plantages. Ook hun bijna 300 medewerkers zijn een zeer belangrijk onderdeel van deze community. English Tea Shop is inmiddels voor 30% eigendom van deze medewerkers in 2027 zullen zij zelfs de grootste aandeelhouder zijn. Tenslotte zijn niet alleen alle theevarianten van English Tea Shop biologisch gecertificeerd maar ook volledig traceerbaar van ‘Farm to Cup’, verpakt in duurzame verpakkingen en wordt alle theeproducten klimaatneutraal geproduceerd. Your Tea Loving Community!

Meerdere theevarianten van English Tea Shop zijn Fairtrade gecertificeerd. Al gaat het bedrijf achter English Tea Shop nog een heel stuk verder dan alleen deze Fairtrade-principes en uitgangspunten. Voor ETS is ‘fairtrade’ in de breedste is van het begrip een gegeven en niet meer dan vanzelfsprekend. Het merk English Tea Shop is van een Sri Lankaans theebedrijf en volledig in handen van Sri Lankanen. Dit is anders dan de meeste ‘Westerse’ theemerken die hun thee in Sri Lanka inkopen en/of hun thee daar onder hun eigen merknaam laten produceren. Wij importen ETS direct vanuit Sri Lanka en doen dit exclusief voor de Benelux.

Een aantal jaar geleden heeft ETS besloten om hun thee niet meer via de (bekende en in Sri Lanka voor reguliere (niet bio) thee verplichte) theeveiling in te kopen maar hun thee en ingredienten direct van kleinere theeboeren en plantages in te kopen om op die manier de stap naar volledig biologisch te kunnen zetten. Zij ondersteunen deze theeboeren ook met advies, kennis en (financiele) middelen zodat ook zij de stap naar biologische certificatie kunnen zetten en hun totale bedrijfsvoering, leef- en werkomstandigheden van de theeplukkers en medewerkers te kunnen verbeteren. Noem het maar Fairtrade/Duurzaam zaken doen 2.0. Zo realiseren zij een win-win voor alle betrokken partijen waarin zij met name voor de langere termijn heilig in geloven. Zij noemen dit ‘Prajava’, onderdeel van een transparante (thee)community zijn waarin je alle belanghebbenden laat mee profiteren van het gezamenlijk succes wat verbondenheid en continuiteit oplevert. Erg belangrijk in een land dat economisch nog steeds in ‘opbouw’ is. De volgende stap is dat de huidige directie en 2 aandeelhouders bezig zijn om ook (een deel van) het eigendom van het bedrijf over te dragen aan hun trouwe medewerkers. Leuk en interessant bedrijf dus die naast kwalitatieve, lekkere en leuke thee ook in hun bedrijfsvoering en samenwerkingen heel veel interessante en mooie dingen doen.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.