Limoncello tiramisu met Wajos
Deze heerlijke limoncello tiramisu is een verfrissende variatie op de klassieke Italiaanse tiramisu. Het combineert de citrussmaak van limoncellikeur met romige mascarpone en luchtige lange vingers. Met dit recept voor citroentiramisu maak je een heerlijk licht dessert dat je gasten in verrukking zal brengen. Tip: Probeer ook eens onze aardbeientiramisu.
Ingrediënten:
- 4 eierdooiers
- 100 g suiker
- 500 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 200 ml sterke koffie, afgekoeld
- 50 ml Limoncello likeur
- 200 g lange vingers
- Citroenschil, geraspt
- Cacaopoeder, ter garnering
Instructies:
-
Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker tot een romig mengsel.
-
Voeg de mascarpone toe aan het eiermengsel en meng goed tot een gladde massa.
-
Klop de slagroom stijf in een aparte kom en vouw dit voorzichtig door het mascarponemengsel.
-
Meng de afgekoelde koffie met de Limoncello in een ondiepe schaal.
-
Doop de lange vingers snel in het koffie-Limoncello mengsel en leg ze in een rechthoekige ovenschaal totdat de bodem bedekt is.
-
Spreid een laag van het mascarponemengsel over de lange vingers.
-
Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten zijn gebruikt, eindigend met een laag mascarponemengsel.
-
Bestrooi de bovenkant royaal met geraspte citroenschil en zet de tiramisu minstens 4 uur, of bij voorkeur een nacht, in de koelkast.
-
Voor het opdienen, bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
-
Serveer de Limoncello Tiramisu gekoeld en geniet van de heerlijke smaakcombinatie van citroen, koffie en mascarpone.
Dit recept levert een verrukkelijke Limoncello Tiramisu op, perfect als afsluiting van een heerlijke maaltijd of als traktatie voor speciale gelegenheden. Smakelijk eten!
Op onderstaande producten 10% korting (geldig tot en met week 51)