Recepten
Overheerlijke risotto met bouillon van de Kleinstesoepfabriek
Risotto is altijd goed! Ideale comfort food. Voor de lekkerste risotto gebruik je kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zoals Arborio rijst en langzaam getrokken bouillon van de Kleinstesoepfabriek
Wat heb je nodig?
- 400 ml Bouillon naar keuze van de Kleinstesoepfabriek
- 160 gr arboria, carnaroli of risottorijst
- 200 ml water
- 1 Ui
- Olijfolie
- Geraspte kaas
- Bladpeterselie (ter garnering)
- Groenten naar keuze, bijvoorbeeld: Spinazie
Zo maak je hem:
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan.
- Fruit de gesnipperde ui tot ze glazig zijn.
- Verhit ondertussen in een andere pan de pot Runder-, Kippen- of Groentebouillon van de Kleinstesoepfabriek samen met een halve pot water.
- Voeg de risottorijst toe aan de ui en laat aanzweten (dus niet te hard bakken).
- Roer in porties de bouillon door de rijst. Laat steeds eerst de rijst de bouillon opnemen voor je meer bouillon toevoegt.
- Voeg als de risotto bijna klaar is een handje spinazie toe en wacht tot deze geslonken is voordat je een nieuwe toevoegt.
- Voeg de kaas toe en roer door de risotto tot de kaas gesmolten is.
- Garneer de risotto met bladpeterselie.