Parel couscous met witte portstroop
Parel couscous is heerlijk om te verwerken in salades. Je kunt er vrijwel alle groentes die je lekker vindt in deze salade stoppen.
Ingrediënten:
- 2 l kraanwater
- 200g Parel couscous
- 4 kleine Komkommer ( of 1 grote)
- 1 Granaatappel
- 200g Feta
- 15 g Verse dille
- 2 e Olijfolie
- 4 e Witte Portstroop
Breng water aan de kook. Voeg de couscous toe met eventueel een beetje zout en kook in 12 min. gaar. Giet af, laat uitlekken en doe het vervolgens in een grote kom. Snijd de komkommer in plakjes (of blokjes) ontpit de granaatappel, snijd de dille fijn en verkruimel de feta. Bewaar nog een beetje dille en feta over voor de garnering. Klop een dressing van de witte portstroop en olijfolie. Voeg alles toe aan de bak met parel couscous en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 bordjes en garneer en maak het af met nog een beetje dille en feta.