We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Pasta met gin en Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook

Een gin-tonic op zijn tijd is erg lekker en een goede pasta smaakt daar natuurlijk prima bij. Pasta met een gin-saus is dan een goede optie. In dit recept is de lekkere Zwarte Knoflook van Zeeuwsche Zoute verwerkt.

Ingrediënten:

  • 500 gr penne pasta
  • 25 gr roomboter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 ml slagroom
  • Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum blaadjes
  • 200 ml gin
  • Optioneel: rucola

 

Bereiding:
Zet het water op het vuur met een beetje zout voor de penne. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in 25 gr boter met een snuf zout. Roer de laatste minuut de tomatenpuree erdoor en bak mee.

Zet het vuur even uit en schenk de gin rustig in de pan met de saus. Zet het vuur weer aan en laat 5 minuten inkoken terwijl je af en toe roert. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een kopje kookvocht voordat je gaat afgieten. Giet de penne af en doe het terug in de pan met deksel erop.

Weer verder met de saus! Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten pruttelen. Na 10 minuten doe je de slagroom erbij. Roer door en laat 5 minuten pruttelen. Proef en breng verder op smaak met Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en zwarte peper.

Voeg de penne toe aan de saus en roer door. Voeg vervolgens een scheutje kookvocht toe om het geheel iets romiger te maken. Serveer de penne met een scheut gin met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas, wat blaadjes verse basilicum, nog een snufje zwarte peper en wat Zeeuwsche Zoute Zwarte Knoflook en eventueel wat rucola. Eet smakelijk!

De afbeelding is gemaakt door @Soofskeukentje

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.