Pasta pesto met krokante kaas kletskop
Boodschappenlijst voor 4 personen
- 400 g pasta
- 200 g kippendijen blokjes
- 50 g pijnboompitten
- 400 g spinazie
- 1 rode ui
- Smaakgeheimen pesto groen
- Smaakgeheimen tapenade
- Kookroom
- Rucola
- Geraspte extra belegenkaas
- Ovenpapier
- Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg bakpapier op een bakplaat en maak hier hoopjes kaas op die je wat platdrukt, bak deze krokant bruin tot een kletskop in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Bak de pijnboompitten goudbruin. Let op: schep deze regelmatig om, de pijnboompitten kleuren snel wanneer ze op een kant liggen.
Stap 2: Bak de kippendijen in olie en voeg hier de spinazie aan toe samen met enkele lepels pesto en een scheut- kookroom, schep dan de gekookte pasta door de pestoroom.
Stap 3: Maak de borden op met de pasta, rucola en plaats de krokante kletskop hier tegen aan. Garneren met de pijnboompitten en een paar lepeltjes tapenade.
Tip van chefkok Miriam
Je kan extra kaas toevoegen. Altijd lekker!