Porto saus met de verschillende fonds van Belfond
Heerlijke port saus om over verschillende vleesgerechten te schenken. Met de rode port van Ernesto en de verschillende Fonds van Belfond maak je deze saus in een handomdraai. Heerlijk voor de feestdagen.
Wat heb je nodig?
- 1 pot fond belfond (wild, rund of lam naargelang het gerecht)
- 1 fijngesnipperde ui
- 150ml rode port
- 1 klontje boter
- Peper, zout en suiker
Zo maak je hem:
- Fruit de gesnipperde ui in een klontje boter.
- Voeg de port toe en laat 1/3 inkoken.
- Voeg het potje fond van Belfond toe.
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.
- De saus eventueel verder indikken met maïzena tot de gewenste dikte.
- Roer een klein klontje koude boter door de saus.
Tip: Voeg bij een heerlijk stukje wild 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel rode vruchten confiture toe.