Risotto alla pizzaiola
Risotto alla pizzaiola is een gemakkelijk gerecht gemaakt van de Cordero Carnaroli rijst! In Italië is het erg populair. Het is in ongeveer 20 minuten klaar en is super romig en erg smakelijk. Het is een heerlijk gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen.
Ingrediënten
- 350 g Carnoli rice
- 500 ml tomaten saus
- 150 ml bouillon
- 1 mozzarella (100 gram)
- 50 g boter
- 2 eetlepels Extra virgin olive oil
- Parmezaanse kaas
- Handje vol basilicum
Bereiding
Maak de bouillon warm. Doe de extra virgin olive oil in een pan en verwarm goed.
Wanneer de olie heet is, kun je de rijst toevoegen en enkele minuten roosteren tot de rijst doorzichtig wordt.
Blus af met de bouillon. Voeg daarna de tomatensaus toe samen met de basilicum.
Zet het vuur lager en kook de pizzaiola risotto in ongeveer 10/15 minuten gaar.
Zet het vuur uit, breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de blokjes mozzarella, de boter en de geraspte Parmezaanse kaas naar smaak toe en meng goed door elkaar.
Laat de pizzaiola risotto enkele minuten rusten en voeg alleen indien nodig een beetje water of bouillon toe om hem romiger te maken.
Serveer de risotto alla pizzaiola met nog wat verse basilicum!
Eet smakelijk!