Romige winterpasta met garnalen
Geniet van de winterse gezelligheid met deze heerlijke romige winterpasta met garnalen! De combinatie van smeuïge pasta en zachte garnalen maakt dit gerecht perfect voor koude avonden. Laat je verwarmen door de rijke smaken en de romige textuur.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 800 g (reuze) garnalen (gepeld en eventueel ontdooid)
- 300 g winterpasta
- 200 ml droge witte wijn
- 150 ml kookroom
- 6 tomaten (in blokjes gesneden)
- 4 tenen knoflook of 3 el BeemsterGarlic
- 4 el parmezaamse kaas geraspt
- 4 el bieslook fijngesneden
- 2 el roomboter
- olijfolie
- cayennepeper
- verse basilicum
Bereiding:
Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar. Verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan en pers hierin de knoflook uit. Fruit de knoflook kort aan. Voeg de garnalen toe en bak deze gaar in enkele minuten.
Voeg dan de tomaten en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje cayennepeper. Doe de roomboter erbij en als het gesmolten is voeg je de witte wijn toe. Voeg tot slot de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en laat het even inkoken.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Brang het geheel op smaak met peper en zout. Garneer met verse basilicum. Eet smakelijk!