We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Salade met saffraan kip en summer balsam

Een zomerse venkelsalade met kip en Summer balsam. Deze lichte salade is zowel als voor- of als hoofdgerecht in te zetten. Met zijn unieke samenstelling is deze venkelsalade met saffraan kip een zomerse klassieker.

Ingrediënten:

  • 1 (biologische) sinasappel
  • 50 g honing
  • 250 ml water
  • ½ theelepel saffraandraadjes
  • 1 el Wajos zomer balsam
  • 1 kg kippenborstfilet, zonder huid
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 kleine fenkelknollen in reepjes gesneden
  • 15 gr korianderblad
  • 1 el basilicumblaadjes
  • 1 el muntblaadjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 2 rode peper, in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen, platgedrukt
  • zout
  • peper

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd van de sinasappel de boven en onderkand af. Verdeel de ongeschilde vrucht in 12 parten en verwijder de witte kern. Doe de parten sinasappel, het water, de honing, saffraan en de Wajos zomer balsam in een kleine pan en laat 30 minuten op laag vuur inkoken. Voeg wanneer nodig tijdens het koken extra water toe om te voorkomen dat het aanbrand. Wanneer de sinasappel zacht is, en de siroop genoeg is ingekookt, het geheel glad pureren.

Bestrooi de kippenborst met peper en zout en bestrijk met de helft van de olijfolie. Bak de kip in een grilpan aan bijde zijdes ca. 2 minuten. Gaar de kip daarna in de oven (in een hittebestendige ovenschaal) voor 15-20 minuten. Laat het vlees afkoelen en scheur het in grote stukken. Meng de helft van het vlees met de helft van de sinasappelpuree (de andere helft van het vlees kan je voor een ander gerecht gebruiken). Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng voorzichtig door. Maak af met de rest van de sinasappelpuree. Breng de salade eventueel op smaak met peper en zout en voeg de rest van de olijfolie toe.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.