Tiramisu met lange vingers van La Mole en aardbeien
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 12 lange vingers
- 6 aardbeien
- 50 ml Licor 43
- 100 ml sinaasappelsap
Bereiding
Klop de slagroom stijf en voeg hier de poedersuiker aan toe. Meng dan de mascarpone door de slagroom en klop alles tot het een romig glad mengsel wordt. Snijd daarna de aardbeien in stukjes.
Meng de licor 43, vanille extract en sinaasappelsap met elkaar in een kommetje. Haal dan hier één voor één de 6 lange vingers doorheen.
Breek de lange vingers in stukjes en leg deze op de bodem van de glazen. Schep hier twee eetlepels mascapone/slagroom bovenop en leg daar vervolgens dan weer de stukjes aardbei boven. Herhaal deze handeling nog een keer en je tiramisu is klaar.
Laat de tiramisu een paar uur opstijven in de koelkast voor je hem eet.
Eet smakelijk!