Voorgerecht geitenkaas perziken met vijg en dadel azijnbereiding
Benodigdheden voor 4 personen:
- 4 perziken of nectarines
- 100 g geitenkaas
- 100 g rucola
- pistachenootjes
- bakolijfolie
- extra vergine olijfolie
- azijnbereiding vijg en dadel
- crosti olijfolie
Bereiding:
Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met bakolijfolie, zout en peper. Rooster de perziken 15 tot 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Bak de laatste 5 minuten de pistache noten mee.
Doe de rucola op een platte schaal en voeg extra vergine olijfolie, peper en zout naar keuze toe. Verdeel hier de geroosterde perziken over. Verkruimel de geitenkaas over de perziken, bestrooi met pistachenootjes en besprenkel ruim met de vijg en dadel azijn. Serveer de crostini er los naast.