Yann de Bretagne - Gebakken brie met gedroogd fruit, noten en romige gezouten karamelsaus
In het teken van de Nationale Kaasweek hebben wij een recept voor u waarin de karamelsaus van Yann de Bretagne wordt gecombineerd met een heerlijke brie.
Naast dat deze gebakken brie heel gemakkelijk te maken is, ziet hij er ook prachtig uit en is hij super smaakvol!
Ingrediënten
- 250 gram brie
- 40 gram gezouten en geroosterde pecannoten
- 60 gram romige gezouten karamelsaus van Yann de Bretagne
- 30 gram gedroogde appels (in stukjes gehakt)
- 45 gram gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt)
- 30 gram gedroogde veenbessen
- Crackers en/of gesneden stokbrood
Bereiding (20-25 minuten)
Hak de pecannoten fijn en plaats ze 30-60 seconden
onder een hete grill, terwijl je ze goed in de gaten houdt.
Als ze lekker heet zijn, bestrooi ze dan met en snufje zout en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats de brie in een kleine gietijzeren pan of een andere ovenvaste schaal. Drapeer de helft van de romige gezouten karamelsaus van Yann de Bretagne over de brie.
Strooi het gedroogde fruit en de pecannoten erover en laat er ook wat naar de zijkanten van de brie vallen. Drapeer tot slot de resterende karamelsaus erover. Bak de brie 15-20 minuten en serveer direct met crackers en/of gesneden stokbrood.
Eet smakelijk!