Zwaardvis spiesjes met Natural Spices Vis-a-Vis
Vis op de barbecue kan natuurlijk ook hartstikke goed! Bijvoorbeeld deze zomerse zwaardvis spiesjes. Dankzij de stukjes meloen zijn ze verrassend fris.
Ingrediënten
- 200 gr zwaardvisfilet
- 1 kleine watermeloen
- 10 gr dragon
- 20 ml olijfolie
- ½ citroen
- 3 bosui
- 1 tl Vis-a-Vis kruiden
Bereiding
Snijd de zwaardvisfilet in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm dik. Marineer de zwaardvis en watermeloen met de Vis-a-Vis kruiden, een halve citroen, het wit van de bosui en wat fijngesneden dragon.
Rijg de zwaardvis en de meloen om en om aan de spiezen. Snijd het groen van de bosui in de lengte in, halveer het en rol het strak op. Snijd dit in dunne stukjes. Spoel de groene bosui 5 minuten in koud water.
Gril de spiesjes op iedere kant ongeveer 30 seconden en besprenkel de spiezen met nog wat marinade net voor serveren. De zwaardvis mag in de kern mooi rauw blijven, want dan blijft de vis lekker sappig. Garneer het gerecht af met het bosui.
Eet smakelijk!